Jóga

Obtížnost
Jóga
Jana  Fabingerova  - Jóga

Jana Fabingerova

Jóga

07.05.2024
18:30 - 19:30
Penalizační zóna od 06.05 18:30
Cena 180 Kč
Janka je certifikovaným lektorem s dvacetiletou praxí. Během let, které tráví na cestě jógy, provází klienty nejen na individuálních a skupinových lekcích, ale také korporátní klientelu s jednostranným svalovým zatížením a potřebou naučit se dýchat a zklidnit psychiku. Umí pracovat s těhotnými i ženami po porodu.
Do lekcí zařazuje nejen klasické jógové pozice, ale sahá i do portfolia fyziojógové praxe, dechových technik, ale také do meditace a jóga nidry (jógový spánek).

Účinky jógy:

Jóga, zklidňuje nervový systém, rozvíjí rovnováhu a koordinaci pohybů. Nezaměřuje se pouze na hlavní svalové skupiny, jako většina sportů, ale naopak, pracuje s hluboko uloženými stabilizačními svaly, které pomáhají držet rovnováhu, zachovávají správné držení těla a napomáhají udržet zdravé klouby a páteř.

- rozvíjí flexibilitu kloubů a páteře

- zlepšuje držení těla a je výbornou prevencí proti bolestem zad

- účinně formuje postavu v kritických místech (pas,břicho, hýždě, boky, stehna, ale i paže a krk)

- svým dechem a vlastní vahou v jógových pozicích okysličujete, podporujete prokrvení a aktivujete vnitřní orgány, povzbuzujete peristaltiku střev a rozproudíte tok lymfy, což má za následek pročištění, detoxikaci organismu a spalování tuků

- uvolňujete ztuhlosti, a svalové i psychické napětí

- rovnoměrně posilujete svaly celého těla a zlepšuje rovnováhu

- posiluje srdce a zlepšuje krevní oběh

- pomáhá zachovat elasticitu kůže

- významně posiluje imunitu

- je prevencí křečových žil, migrény, poruch trávení, rýmy, bolestí zad, inkontinence. Může podpořit funkci štítné žlázy při její nedostatečnosti.


Proč tedy cvičit jógu? ... Na hrbící se ženu /ale i muže/ není vůbec hezký pohled. Zato když se narovná, hned vypadá vyšší, štíhlejší a pevnější. To ale není to nejdůležitější. Kdo se hrbí, tomu plíce nepracují efektivně, dýchání je mělké a povrchní. Do vnitřních orgánů dostane méně kyslíku, než potřebují k optimálnímu výkonu. Další problém s vadným držením těla je, že přirozené zakřivení páteře pomáhá podpůrnému aparátu vyrovnat se s gravitací a váhou vlastního těla. Nahrbená páteř se ale zakřiví jinde a mezi ní a svaly, které ji podpírají, vznikne bolestivé napětí. Dlouhodobé nepřirozené zakřivení páteře způsobí degeneraci obratlů, protože nesou větší tíhu, než na jakou jsou stavěné. Stejně trpí i svaly a šlachy kolem páteře. Výsledkem jsou ztuhlá, neohebná a bolavá záda...

Dosažené vzdělání:
BMSA /Body and Mind Spirit Academy/
- Master Instruktor Powerjogy
- Instruktor Powerjogy
FISAF
- Jóga pro těhotné
- Cvičení po porodu
3D FITNESS ACADEMY
- TRX trenér
- TRX for yoga
Více zde: janka-fabingerova.webnode.cz
Již proběhlo

Sdílet Jóga na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)